Foto Evans Olsson

En av förra årets stora händelser inträffade den 3 december då Riksförbundet Finska Krigsbarn, RFK:s  sekreterare, chefredaktör Kai Rosnell och MedlemsNytts mångårige redaktionsmedlem, författaren Tapani Rossi belönades med varsin medalj av klass 1 med guldkors från Finlands Vita ros orden.

 

 finlands vita ros  kaai o tapani 014_small

                                                                                                             Foto Evans Olsson

Medaljen som Finlands president Sauli Niinistö förlänat de två pristagarna överlämnades vid en ceremoni på Finlands ambassadör Harry Helenius residens i Stockholm. Ambassadör Helenius berömde i sin sammanfattning pristagarnas strävan att sammanföra och knyta krigsbarnens förlorade kontakter med anhöriga och släkt och vänner samt att tydliggöra krigsbarnens historia och berättelser. 

Som ordförande fick jag överlämna Riksförbundets blommor och gratulationer till medaljörerna och utrycka min glädje över att krigsbarnen uppmärksammades på detta hedrande sätt och stolthet över Kai Rosnells och Tapani Rossis oförtröttliga arbete för krigsbarnens väl

 

kaai_small

Kai Rosnell visar stolt sin medalj.                                                            Foto Ritva Winter

Pristagarna var djupt tacksamma av uppmärksamheten och äran men betonade dock att det fanns många inom krigsbarnsorganisationerna som gjort och gör ett värdefullt arbete för krigsbarnen som borde uppmärksammas. 

finlands vita ros  kaai o tapani 029_small

Foto Evans Olsson

Författaren, föreläsaren Tapani Rossi som skrivit boken ”Räddade till livet” sitter nöjd i den vackra salongen, tacksam och stolt över uppvaktningen och förläningen.

Både han och Kai Rosnell hade bjudit anhöriga och vänner till ceremonin och jag som fick äran att vara en av dessa tackar för vår och Riksförbundets del ambassadör Harry Helenius och fru Barbara Helenius för det varma och vänliga mottagandet som vi fick uppleva. 

Irja Olsson

Ordförande

Riksförbundet Finska Krigsbarn.

 

 

 

Senast uppdaterad ( 2014-07-28 12:47 )