Irja Hovi visar sin bror Viljos kappsäck.

Årsmöte med program

Årsmötet samlade närmare 50 personer. Ordförande till årsmötet Auvo Klefström klubbade igenom paragraferna i dagordningen snabbt och effektivt som vanligt. Ritva Winter frågade vem som ska sitta i Samrådsgruppen med de övriga finskspråkiga organisationerna. Soile är ordinarie och hon fick tre suppleanter. Till första mötet tog hon med sig Tuula Hallerlid. Reijo Sipilä vill ha mera subventioner till medlemmarna ur den väl fyllda kassekistan, men så välfylld är den inte. Styrelsen lovade diskutera frågan under kommande möten. Ordförande Stymne läste upp verksamhetsberättelsen och påpekade att målet, som från början var klart uttryckt, att lämna tummavtryck i historien kommer att styrkas av Krigsbarnens dag den 20 november, att möte med Finlands am bassad kommer att äga rum redan nästa vecka.

Anneli Virtanen Dahlberg har varit en utomordentlig sekreterare i styrelsen. Nu lämnade hon uppgiften för hennes yrke är tidskrävande och utöver den arbetar hon med en bok om sin pappa som var krigsbarn och vad hon "ärvt" av honom. Kirrsti Siirala tar över sekreteraruppgifter i säkra händer. Pentti Andersson är inte längre sammankallande i valberedningen. Gui Emanuelsson har tagit över. Ny i styrelsen är Per Hådell som tar tag i Festkommitténs uppgifter efter Kirsti.

 

Sedan björ föreningen kaffe och tårta. Av den blev en bit kvar när alla fått sitt. Till kaffet kom även Irja Hovi, Lahja och Ingvar Pettersson. Systrarna Irja och Lahja berättade om deras bror Viljo och syskonens uppväxt i Karelen, evakueringarna från hemmet i två omgångar. Vi fick också se Viljos kappsäck som pappan hade snickrat ihop till honom inför Sverigeresan.

Stämningen var varm.

Sinikka

Senast uppdaterad ( 2015-03-07 09:57 )